GOJI - FRUCTUL MINUNE

Thursday, Jan 1, 1970 | Adaugat de admin | 0 comentarii

Goji este recunoscut în întreaga lume ca fiind un fruct miraculos, ce aduce un aport însemnat de nutrienți organismului, ajută la prevenirea şi chiar tratarea unui spectru larg de boli şi combate cu succes efectele îmbătrânirii. 

Fie că este consumat ca atare, uscat sau proaspăt, sau în mâncare, fructul de goji nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Efectele sale benefice asupra sănătății sunt apreciate în medicina tradițională chineză de peste câteva mii de ani, fructul de goji fiind folosit ca leac pentru menținerea unui moral ridicat, pentru o bună circulație a sângelui sau pentru o mai bună funcționare a rinichilor sau ficatului. 

Fructele de Goji conţin minerale precum magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru sau seleniu, 18 aminoacizi, vitamina A, vitamina B, B2 şi B6, vitamina E, polizaharide, acizi graşi nesaturaţi, antioxidanţi, fitosteroli şi fenoli. 

Goji este cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente în lume. Este o sursă puternică de vitamina C continând, per unitate, o cantitate de vitamina C de 500 de ori mai mare decât cea conţinută de portocale. Sursă excelentă de vitamina A, Goji conține mai mult caroten decât orice alt produs alimentar cunoscut până acum. Goji conţine 18 aminoacizi (mai mult decât în polen), 21 minerale şi 29 de acizi graşi diferiţi fiind şi o sursă ideală de proteină.

Fructul Goji este folosit în industria alimentară, în industria farmaceutică sau în industria cosmetica.

În industria alimentară, Goji este comercializat ca fruct uscat sau proaspăt, sub formă de suc, sub formă de ceai, de ulei sau semințe, în componența amestecurilor de cereale pentru micul dejun, în componența unor soiuri de vin, bere sau chiar cafea. Fructele de Goji pot fi gătite alături de carnea de pasăre sau de porc, în garnituri sau sosuri, pot fi adăugate în salate. 

O dietă bogată în fructe de goji înseamnă întărirea sistemului imunitar, un somn mai liniștit, reducerea anxietății și oboselii, mai multă vitalitate, îmbunătățirea memoriei, reglarea tensiunii. În industria cosmetica goji se folosește în produse de îngrijire corporală, facială și capilară. Goji are efect anti-aging, previne albirea părului, ajută la regenerarea celulara şi la vindecarea rapidă a rănilor, previne apariţia ridurilor şi pigmentării pielii. Acţiunea sa puternic antioxidantă combate efectele îmbătrânirii, contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei capilare, la îmbunătăţirea structurii colagenului, acţionează împotriva inflamaţiilor. 

În industria farmaceutică fructele de goji au un spectru larg de acțiune. Sunt recomandate în caz de colesterol ridicat, diabet, boli cardiace, tuberculoză, pneumonie infantilă, anemie, debilitate generală, tulburări de vedere provocate de malnutriţie. În asociere cu alte plante medicinale, ameliorează şi dezvoltarea oaselor, a masei musculare şi insuficienţa sexuală. 

Goji este fructul universal care ajută toate organele să funcţioneze la parametri optimi. Ficatul, rinichii, inima, ochii, sistemul muscular, aparatul osos, toate au numai avantaje în urma consumului de goji. În prezent, cercetările arată că fructele de goji au acțiune protectoare împotriva maladiei Alzheimer și pot să prevină chiar și apariția unor forme de cancer de piele. 

Toate aceste beneficii pe care le aduce consumul de goji justifică din plin utilizarea acestui fruct sub toate formele și cu orice ocazie. 

Cuvinte cheie:
Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Articole asemanatoare

Lasa un cimentariu